Ut i vår hage

ForsidenVår hage Våre busker og trærVåre busker og trær Våre stauderVåre stauder Våre karplanterVåre karplanter DiverseDiverse

Galanthus elwesii

 

Galanthus elwesii 1

 

 (Våre planter har gulgrønne flekker. Vi har ikke klart å finne ut om dette er en navnesort av Galanthus elwesii).

Norsk navn : Stor snøklokke.

Syn. :

 

Viltvoksende i Sørøst-Europa og Lille-Asia. Vokser i skog og kratt og på åpne skråninger. Det  finnes hageformer. Har navn etter den engelske plantesamleren Henry John Elwes (1846-1922) som beskrev planten i 1875.

 

Løkplante som har kun 2 blad. Bladene er jevnbrede og litt gråaktig. Snøklokker tørker fort inn ved lagring. Må derfor plantes så tidlig som mulig. Løken legges ca 10 cm dypt og med 5 cm avstand. Snøklokketuene er penest hvis de får stå uforstyrret i mange år.

 

Det kommer en hvit blomst på hver stengel. Høyde ca 15 cm. Kjennetegnet på Galanthus elwesii er at den har 2 grønne flekker på de indre kronbladene. Blomster meget tidlig vår. Både blad og blomst tåler mye frost.

 

Trives i ei næringsrik og humusholdig jord som er lett fuktig. Jorda bør ikke tørke helt ut i løpet av sommeren. Ei nøytral jord er trolig best. PH 6,1 – 7,5. Sol til lett skygge. God drenering er viktig så ikke løken råtner i løpet av høst og vinter.

 

Hårdfør. Galanthus elwesii er lite voksevillig i vår hage. Den tåler vintrene, men den forøker seg meget sakte.

Galanthus

Planteslekt