Ut i vår hage

ForsidenVår hage Våre busker og trærVåre busker og trær Våre stauderVåre stauder Våre karplanterVåre karplanter DiverseDiverse

Galanthus nivalis Flore Pleno

 

Galanthus nivalis flore pleno 1

 

Norsk navn : Fylt Snøklokke.

Syn. : Galanthus nivalis pleniflorus.

 

Snøklokker er viltvoksende  eller forvillet over store deler av det tempererte Europa. Vokser i skog og kratt og på åpne skråninger. Det  finnes mange hageformer.Dette er en gammel lege- og hageplante.  Kom trolig til Norge i klostertiden. Forvillet enkelte steder langs kysten nord til Trondheim. Hageformen Flore Pleno er gammel. Den er kjent fra et bilde datert 1703.

 

Løkplante som har kun 2 blad. Bladene er lange og smale. Snøklokker tørker fort inn ved lagring. Må derfor plantes så tidlig som mulig. Løken legges ca 8 cm dypt og med 5 cm avstand. Snøklokketuene er penest hvis de får stå uforstyrret i mange år.

 

Det kommer en hvit blomst på hver stengel. Høyde ca 15 cm.  Hageformen Flore Pleno har fylte blomster med markerte grønne felter. Blomster meget tidlig vår. Både blad og blomst tåler mye frost. Det finnes flere ulike navnesorter av fylte snøklokker.

 

Trives i ei næringsrik og humusholdig jord som er lett fuktig. Jorda bør ikke tørke helt ut i løpet av sommeren. Nøytral til ei lett kalkholdig jord er trolig best. PH 6,1 – 7,8. Sol til ganske mye skygge. 

 

Hårdfør.

Galanthus

Planteslekt