Ut i vår hage

ForsidenVår hage Våre busker og trærVåre busker og trær Våre stauderVåre stauder Våre karplanterVåre karplanter DiverseDiverse

Galanthus nivalis

 

Galanthus nivalis 2

 

Norsk navn : Snøklokke.

Syn. :

 

Viltvoksende  eller forvillet over store deler av det tempererte Europa. Vokser i skog og kratt og på åpne skråninger. Det  finnes mange hageformer.Dette er en gammel lege- og hageplante.  Kom trolig til Norge i klostertiden. Forvillet enkelte steder langs kysten nord til Trondheim.

 

Løkplante som har kun 2 blad. Bladene er lange og smale. Snøklokker tørker fort inn ved lagring. Må derfor plantes så tidlig som mulig. Løken legges ca 8 cm dypt og med 5 cm avstand. Snøklokketuene er penest hvis de får stå uforstyrret i mange år.

 

Det kommer en hvit blomst på hver stengel. Høyde ca 15 cm. Kjennetegnet på Galanthus nivalis er at den har 1 grønn flekk på de indre kronbladene. Blomster meget tidlig vår. Både blad og blomst tåler mye frost. Det finnes mange navnesorter av snøklokker.

 

Trives i ei næringsrik og humusholdig jord som er lett fuktig. Jorda bør ikke tørke helt ut i løpet av sommeren. Nøytral til ei noe kalkholdig jord er trolig best.  PH 6,1 – 7,8. Sol til ganske mye skygge. 

 

Hårdfør.

Galanthus nivalis 1

 

Galanthus

Planteslekt